Met deze tutorial voeg je eenvoudig checkboxes toe aan je Word documenten. Handig voor toetsen of formulieren!


Soms zit je wel eens op Word te zoeken naar opties die je niet kunt vinden, zo kwamen wij erachter dat we helemaal niet wisten hoe we Checkboxes moesten toevoegen in Microsoft Word. We hebben het voor je uitgezocht (en voor onszelf natuurlijk.)

Er zijn twee verschillende manieren om checkboxes toe te voegen aan je documenten. We bespreken ze alletwee. De eerste is handig voor wanneer je online formulieren wilt doormailen. De tweede is handiger voor wanneer je geprinte versies wilt maken.


Methode 1

Als eerste moeten we de opties even omgooien zodat we de checkboxes überhaupt kunnen toevoegen. Dit doe je in het Opties-scherm van Word. (Bestand -> Opties).

In het Opties-scherm klik je op Lint aanpassen (/Customize Ribbon). Zie screenshot boven.

Vervolgens komener een aantal nieuwe opties op je scherm. Vink de optie 'Developer' of 'Ontwikkelaar' aan en druk vervolgens op Ok onderaan het scherm. Zie screenshot onder.


Als het goed is, heb je nu een nieuw tabblad in je Microsoft Word toegevoegd. Deze dus.

Ga nu naar naar dat Tabblad toe en je ziet het volgende.

Je moet de checkboxes een voor een toevoegen, maar wanneer je een rijtje hebt gemaakt. Bijvoorbeeld Antwoord A, Antwoord B etc. Dan kun dat rijtje in zijn geheel kopiëren en plakken.

Handig van deze methode is ook dat je de checkboxes gewoon in Word kunt aanvinken. Vandaar dat we deze methode preferen boven de volgende voor digitale documenten.


Methode 2

De volgende methode is een stuk minder omslachtig, maar je kunt de vinkjes dan ook niet in het document zelf aanvinken. Kortom: deze methode is echt alleen voor uitgeprinte documenten!

Je gaat naar Opsommingstekens (of Bullets) en kiest daar voor  'Nieuw Opsommingsteken definiëren'
Je komt nu in een nieuw scherm terecht en klikt daar op 'Symbool'. Screenshot rechts.

Nu kom je in het scherm met allerlei verschillende symbolen en tekens. Ga naar Webdings 2. Zie screenshot onder.
 
 Zodra je in het Webdings 2 menu bent gekomen, tik je onderin '163' in. Je gaat nu automatisch naar het juiste symbool: het aanvinkvakje. Klik nu op 'Ok' en je bent er.

Nu kun je de meerkeuzevragen gewoon laten opsommen met een leeg aanvink-vierkantje ervoor. En extra handig is dat wanneer je straks nog een keer aanvinkvakjes nodig hebt, ze nu gewoon bij 'Onlangs gebruikte opsommingstekens' staan.

Het enige nadeel van deze methode is dat de vakjes niet online of in het document zelf gemakkelijk ingevuld kunnen worden. Ze zijn echt bedoeld om uitgeprint te worden en met een potlood of pen aan te kruisen.
Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden met opsommingstekens, dus voel je niet bezwaard om ook andere uit te proberen. Maar nu weet je in ieder geval hoe je een mooi opgemaakte toets of vragenlijst kunt opstellen met Microsoft Word.{ 1 reacties... read them below or add one }

  1. Hoe kan ik de tekst laten verdwijnen van een keuze die ik niet maak. Dus laten staan welke ik aanvink en dan de rest met tekst laten verdwijnen.

    BeantwoordenVerwijderen

Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -