Android apps op je computer draaien doe je met BlueStacks. Binnen een paar seconden kun je Castle Clash, Angry Birds of Instagram (en natuurlijk veel meer!) gewoon op je pc draaien.

BlueStacks is al een tijdje in omloop. Tijdens mijn stage bij PCM, toen de dienst nog in de kinderschoenen stond, heb ik er al eens een berichtje over geschreven. Nu is BlueStacks een stuk verbeterd ten opzichte van toen en vooral zijn er veel bugs uitgehaald. We nemen het nogmaals onder de loep.Installeren

Je installeert het programma door het simpelweg te downloaden van deze link en de stappen erna te volgen. Het kan mogelijk even duren voordat alles is geïnstalleerd. Bij ons duurde het ongeveer een minuut a twee minuten.


Aanbod

Clash of Clans werkt wel gewoon!
Het valt meteen op dat BlueStacks een flink aanbod in Android apps met zich meebrengt. Zo zien we op de homepage meteen al WhatsApp (werkt overigens lastig, aangezien je geen telefooncontacten op je pc hebt, maar dat gaan we voor je uitzoeken), Clash of Clans etc. Maar desondanks missen we nog een aantal apps die we graag zouden spelen op de computer waaronder Summoners War: Sky Arena. Om toegang te krijgen tot alle Android apps zul je moeten inloggen met een Google account. Wij deden dit gewoon met ons eigen account en voila, we konden gewoon in Play Store terecht. We hebben natuurlijk direct Summoners War gedownload en getest. Dat werkte niet... maar niet omdat BlueStacks het niet goed deed, maar omdat Com2us (de ontwikkelaar) het heeft beveiligd... jammer. (we gaan binnenkort toch proberen of we dat niet kunnen omzeilen)

Eigenlijk kun je bijna alle apps verder wel gewoon draaien met BlueStacks dus wat dat betreft een dikke pluim. Het is alleen jammer dat sommige ontwikkelaars er bewust voor gekozen hebben om dit niet toe te staan. Zonde!


Werking

Wanneer je een high-end smartphone gewend bent, dan voelt BlueStacks erg stroperig aan. Het gaat net niet snel genoeg, net niet altijd soepel en werkt gewoon iets minder fijn. Aan de andere kant krijg je er wel een groot scherm en de mogelijkheid om je telefoon niet continu aan de stroomtoevoer te hoeven hangen voor terug. Daarnaast is het best wel wennen om opeens alles te klikken met je muis, waar je dat normaal gewoon met je vinger op het scherm doet.

Castle Clash op je pc
Conclusie

BlueStacks doet gewoon wat het belooft, namelijk Android apps draaien op je pc (of eventueel tv). Er zitten wat addertjes onder het gras, want WhatsApp werkt met telefoonnummers en contacten en die heb je nu eenmaal niet op je computer, Sommige ontwikkelaars kiezen er bewust voor om hun apps niet via BlueStacks beschikbaar te maken. Maar eigenlijk mogen we niet klagen, want BlueStacks doet gewoon zijn ding. Het had misschien wat sneller gekund, wat soepeler en wat sexyer, maar bijna alles werkt. Zo en nu gaan we nog even Castle Clashen.. op de PC natuurlijk!Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -