Gotta catch 'm all" is de slogan van Pokemon en dat zou ook Summoners War: Sky Arena niet misstaan. Monsters verzamelen en grinden dat is waar Summoners War om draait en dat is leuk. Erg leuk. En verslavend.

Nadat Castle Clash wat van zijn glorie begon kwijt te raken, was het tijd voor een nieuwe timesink. Daar kwam Summoners War: Sky Arena in beeld. Vroeger waren we niet achter Pokemon Red & Blue weg te slaan (later Silver - en daarna zijn we gestopt) en nu zijn we niet van Summoners War weg te krijgen. Het verzamelen van de monsters in Summoners War is namelijk net zo verslavend als het vergaren van alle 150 pokemon.

Het flinterdunne verhaaltje van Summoners War heeft niet veel om het lijf evenals de redelijk crappy standaard intro. Door de tutorial zul je je moeten heenworstelen, maar daarna begint de magie. De hebzucht neemt toe wanneer je voor het eerst monsters oproept. Je wilt er meer en je wilt met name sterkere. De monsters zijn gerangschikt van 1 tot 6 sterren, waarbij 1 het laagste is en 6 het hoogste. In het begin zul je voornamelijk 2 en 3 sterren monster oproepen (misschien als je heel veel geluk hebt een 4 of 5 ster). Met een zooitje beginmonsters in je hand ga je grinden en grinden en grinden.

De monsters komen in vijf smaken, te weten: Wind, Water, Vuur, Licht en Donker. De eerste drie vormen een Steen, papier, schaar- trio waarbij Wind->Water->Vuur->Wind en de laatste twee staan tegenover elkaar en bevinden zich in een apart groepje. Licht <-> Donker. Valt jouw monster een vijand aan met een zwakker element dan doet hij meer schade dan gewoonlijk, valt hij echter een sterker element aan dan doet hij minder schade. Wanneer Wind,Water of Vuur tegen Donker of Licht vechten doen ze standaard schade.

Heb je genoeg materialen gegrind dan kun je ook je monsters 'wakker' maken. Je monster krijgt dan een naam en heet niet meer 'Living Armor' maar 'Copper' of je 'Fairy' heet opeens 'Neal'. Het wakker maken van je monsters brengt een aantal voordelen met zich mee. Veelal krijgen ze een extra skill en de statistieken van het monster worden verbeterd. Er zijn geen nadelen verbonden aan het wakker maken, dus vooral doen. Er moeten alleen wel materialen voor gegrind worden en dat zijn er soms best wel veel...

Dit alles gebeurt in prachtig vormgegeven 3d-graphics en in de stijl van de traditionele rpg combat. Jouw team staat semi-recht/schuin tegenover de tegenstander en je valt elkaar aan om beurten (dit is afhankelijk van de statistieken van je monsters. Sommige zijn sneller dan anderen.) Er zijn diverse verschillende modes waar je je monsters in kan plaatsen. Er is een pvp (player versus player) gedeelte genaamd: Arena. Daarnaast zijn er ook pve (player versus enemy) mogelijkheden waaronder de verhaallijn waarbij je door verschillende gebieden moet ploeteren en de Tower of Ascension waarbij je moet proberen om helemaal bovenaan te komen.

Conclusie
Summoners War Sky Arena is echt een aanrader als je op zoek bent naar een nieuwe game waar je heel wat tijd in kunt pompen. Schrik je niet van het woord 'Grinden' (nee, niet die app waar de burgemeester van Maastricht zich mee bezig hield) dan is Summoners War echt iets voor jou. Even door zure tutorial-appel heen en dan knallen en grinden. Wij zijn inmiddels level 25 en hebben er best wat tijd inzitten. We hebben redelijk wat monster omhoog geknald, maar we hebben slechts twee natuurlijke 4-sterren monsters weten te summonen. We wachten nog steeds op een 5-ster... als die ooit gaat komen.

Gratis tip
De eerste gratis tip krijg je van ons, later komen er nog veel meer bij (hou het dus in de gaten). Bij je social-optie kun je een van de beste healers (Light Fairy) gratis verdienen. Nodig 50 vrienden uit via social media en dan krijg je het monster in je mailbox. Echt de moeite waard!

Summoners War Sky Arena downloaden:

                                   Android                                                               iPhone
Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -