Wanneer de updates van Windows 8 niet worden uitgevoerd, doe dan het volgende!

Je hebt zojuist een gloednieuwe computer of laptop aangeschaft met Windows 8 en het eerste dat je wilt doen is alles updaten. Nu lijkt dat heel makkelijk, want je gaat gewoon naar het Windows Update-scherm, maar wat blijkt... de voortgang van de updates blijft op 0% staan en er wordt niks gedownload. Erg vervelend aangezien je niet graag terug naar de winkel gaat met de kans dat het niet zo 1.2.3. opgelost wordt. Hieronder leggen we uit wat je kunt doen zodat je snel kunt genieten van een ge├╝pdatete Windows 8! (en overigens geldt het ook voor Windows 7).

Vooraf
- Controleer of eventuele virusscanners uitstaan, deze kunnen de downloads tegenhouden.
- Laat de downloads een tijdje aanstaan. In sommige gevallen komt het voor dat de balk na een aantal minuten opeens toch verspringt.
- Start de computer opnieuw op en probeer het nogmaals.

Werken deze bovenstaande standaard manieren niet? Dan gaan we het nu gewoon oplossen.

Stap 1.
Ga naar het Windows Update scherm (Configuratiescherm > Systeem en beveiliging > Windows update) en pas de instellingen aan naar 'Nooit naar updates zoeken'.

Stap 2.
Start de pc of laptop opnieuw op.

Stap 3.
Ga naar de harde schijf waar Windows op is geïnstalleerd. (in de meeste gevallen is dit de C: schijf.)
En zoek naar de map 'Windows'.

Stap 4. Verwijder de map SoftwareDistribution
Stap 4.
Wanneer je in de map 'Windows' zit, zoek dan naar de map 'SoftwareDistribution' en verwijder deze geheel. (zie screenshot) Geen zorgen deze map wordt door Windows straks weer automatisch aangemaakt.

Stap 5.
Start de pc of laptop opnieuw op.

Stap 6.
Ga weer naar het Windows Update scherm en pas de instellingen aan naar 'Updates automatisch installeren".

Stap 7.
Zoek naar updates en installeer ze. (Soms krijg je de eerste keer een foutmelding, maar zoek nogmaals en daarna gaat het wel goed.)


Let op: na het doorlopen van deze stappen zijn alle voorgaande updates verwijderd, dus dat betekent dat deze ook opnieuw moeten worden gedownload. Dat is geen enkel probleem, maar houdt rekening met een iets grotere download en iets meer tijd. Succes!

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -