Zelf een eenvoudige Android app maken? Dat kan met Andromo. Je maakt binnen enkele muisklikken een eigen app. Prettig van Andromo is dat er geen codes aan te pas komen, zoals bijvoorbeeld bij Android SDK en Java.

Eenvoudiger dan Andromo wordt het niet. De gratis webapplicatie geeft je de mogelijkheid om binnen enkele minuten eenvoudige, maar werkende apps te maken voor Android-toestellen. Je moet je wel eerst aanmelden bij de website. Dit is nodig om de app te testen. De testversie wordt namelijk naar je e-mailadres gestuurd. Gelukkig duurt het aanmelden slechts een minuut of twee, zo voor elkaar dus.

Een app maken met Andromo houdt in dat je het volgende stappenplan volgt: verzin een pakkende naam, geef het versienummer op en maak een beschrijving. Vervolgens ga je de app van inhoud voorzien. Het toevoegen van newsfeeds, video's, audio-fragmenten en websites is een kwestie van links kopieren, plakken en een paar muisklikken. Het vinden van een kek icoontje is waarschijnlijk het meest lastige van Andromo. Aan de andere kant zijn er, door de eenvoud, toch wel erg weinig opties om de app echt tot iets moois te maken. Zo missen we bijvoorbeeld de mogelijkheden om de app in te delen naar eigen wens of een ander lettertype te kiezen. Daarentegen kunnen gebruikers wel naar eigen smaak de zelfgemaakte app voorzien van een passend kleurenpalet en achtergrondafbeeldingen.

Heb je iets moois in elkaar gedraaid? Tijd om het eens te testen. Gelukkig maakt Andromo dit erg eenvoudig als je in het bezit bent van een Android-toestel. (testen op een pc aan de andere kant is een stukje lastiger aangezien je alsnog met Android SDK aan de slag moet gaan en we kunnen je melden dat dit voor de beginnende app-ontwikkelaar behoorlijk tricky kan zijn.) Andromo stuurt je een mail en deze open je met je smartphone of tablet. Vanuit de mail kun je de app meteen op je toestel installeren en natuurlijk uitgebreid uittesten.

Tenzij de app alleen voor jezelf of vrienden bedoeld is, wil je er natuurlijk iets aan verdienen. Andromo geeft de optie om te adverteren in je app. Een gratis mogelijkheid is het aanmelden bij AdMob. Je deelt de opbrengst dan 50/50 met Andromo. Denk je echter dat je een schot in de roos hebt met je eigen app dan kun je er ook voor kiezen om de gehele opbrengst zelf te houden. Je moet wel een betaald Gold Upgrade Package aanschaffen van $199 om alle winst in eigen zak te steken.

Conclusie
Andromo is zeer gebruiksvriendelijk. Iedereen kan binnen enkele minuten een Android-app maken. De keerzijde van de medaille is dat de eenvoud van Andromo ook terug te zien in de opties. Het zijn er eigenlijk gewoon te weinig. Desondanks vinden we Andromo zeker een kijkje waard voor iedereen die zelf een app wil maken zonder kennis van coderen.

Download Andromo
Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -