Thuisgroep icoon of 'Homegroup icon' verwijderen is makkelijk zelf te doen. Volg de stappen in deze blogpost en je bent er snel van af.

Je start de computer op en plotseling valt je oog op een icoontje dat je nog nooit eerder gezien hebt. Het Thuisgroep icoon of, als je de Engelse versie van Windows gebruikt, het Homegroup Icon. Om je gerust te stellen: er is niks erg aan de hand. Het kan voorkomen dat deze plotseling verschijnt wanneer je updates voor Windows hebt gedownload. Irritant is het daarom zeker niet minder, want verwijderen doe je niet eenvoudig met de rechtermuisknop.

Hieronder volgen twee verschillende manieren om van dit nare icoontje af te komen en je desktop weer lekker schoon te maken.

Manier 1:

Stap 1:      
Ga naar 'Mapopties' of in het Engels 'Folder Options' . Klik op Start in Windows en onderaan verschijnt dan een zoekbalk. (Zie screenshot)


Stap 2:
Er verschijnt nu een pop-up scherm en klik op 'Weergave' of in het Engels op 'View'. Je ziet nu een hele lijst met allemaal opties. Scroll in die lijst naar beneden tot je 'Wizard delen gebruiken (aanbevolen)' of 'Use Sharing Wizard (Recommended)' ziet.


Stap 3:
Zodra je deze optie gevonden hebt, zie je dat het aangevinkt staat. Klik er op zodat het vinkje verdwijnt en vervolgens druk je op Toepassen of Apply (rechtsonderin).


Stap 4:
Zet nu het vinkje weer terug en druk op Toepassen of Apply en het icoon is op magistrale wijze verdwenen.Manier 2:

Ben je niet heel erg bekend met computers en het register, doe het dan voorzichtig of laat iemand het voor je doen. Probeer liever manier 1. We gaan namelijk in het Register van de computer zitten werken en dat kan als je er niet bekend mee bent, behoorlijk tricky en gevaarlijk voor je pc zijn.

Stap 1:
Druk op de Windows toets + R of typ in de verkenner Regedit gevold door Enter.

Stap 2:
Je komt nu in het register terecht. (Zie screenshot onder)


Navigeer naar : Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace\

Stap 3:
Zoek naar de volgende folder: {B4FB3F98-C1EA-428d-A78A-D1F5659CBA93}, dit is de folder met het Thuisgroep Icoon. Verwijder deze folder.


Stap 4:
Sluit Regedit af en keer terug naar je desktop. Je ziet dat het icoon er nog steeds staat. Druk op F5 om de desktop te verversen en voila het icoontje zal verdwijnen.Weten jullie nog meer manieren om van dit irritante Thuisgroep Icoon (of Homegroup Icon) af te komen, laat het weten in de comments!{ 8 reacties... read them below or Comment }

 1. map opties werkte goed bij mij icoon thuisgroep is weg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij verdwijnt het icoon als ik "Computer" open en dan op de bovenbalk naar beeld ga. Daar staat de optie verborgen items tonen, die heb ik aangevinkt. Vink dat uit, het icoon thuisgroep verdwijnt. Daarna zet ik verborgen items weer aan en thuisgroep blijft weg.
  Voor een week of zo. Tja.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De oplossing met Map Opties werkt goed, echter idd maar tijdelijk. Na een aantal dagen komt het icoon gewoon weer tevoorschijn. Ik ga voor een definitieve oplossing nr 2 proberen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. andere manier: rechter muisknop en op 'vernieuwen' klikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De optie regedit werkte het beste voor mij :) aangezien ik daar bekend mee ben als ik in het systemtray bvb icoontjes wil verwijderen van oudere programma,s of software wat ik niet meer op mijn pc of laptop heb staan. Wil je weten hoe dat werkt laat dan een reactie achter :)

  BeantwoordenVerwijderen

Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -