Sinterklaas gedichten laten rijmen blijkt voor sommigen weer een hele opgave. Een surprise maken is tot daar aan toe, maar dan dat gedicht... En in elke familie zit wel een geboren dichter, die zo vijf a4'tjes uit zijn hoofd stampt. Voor iedereen die dat niet in zich heeft, volgen hier drie prima websites waarmee je zelf een goed rijmend gedicht maakt.
"Sinterklaas is inmiddels weer in het land en dit jaar nog vergezeld door een trits Zwarte Pieten aan zijn kant. Kroeshaar, rode lippen, kleurige pakjes en een muts gedecoreerd met een fruitige veer, maar zonder oorbellen want dat mag nu toch echt niet meer. Discussies hier in Amsterdam en daar in de Verenigde Staten, zonder gekheid zullen we het feest maar gewoon aan de kinderen overlaten? Want al draagt Piet een berg gouden ringen, die kinderen, die zullen er echt niet zachter door zingen."

Zo even snel het bovenstaande gedicht uit je mouw schudden of kun je het zelfs nog veel beter, stop dan gewoon lekker met lezen en ga je tijd nuttig besteden. Deze post is speciaal bedoeld voor de wat minder goede rijmers onder ons. Als je het volgende herkent, blijf dan lekker lezen : Gaat, staat, maat, laat.... uitlaat... spagaat.... visgraat...

Gelukkig zijn er genoeg websites om het rijmen wat eenvoudiger te maken, zodat je met een leuk gedicht aan komt zetten dat niet begint met "Sint zat eens te denken...."


Rijmwoordenboek

Rijmwoordenboek is een van de websites die ik zelf erg prettig vind. Naast enkel woorden, komen er ook een aantal uitdrukkingen als suggestie tevoorschijn. Ze zijn niet altijd even handig of even mooi, maar het kan wel net dat zetje geven om die ene briljante zin toch af te maken.

http://www.mijnwoordenboek.nl/rijm


Rijmwoorden

Rijmwoorden.org is ook een prima alternatief. Het ziet er een beetje uit alsof het nog in de opstartfase zit, want heel veel resultaten geeft het nog niet. (slechts 17 rijmwoorden voor 'denken') Echter, het leuke van Rijmwoorden.org is dat gebruikers ook zelf rijmende woorden kunnen doorgeven. Zo kan de database dus lekker snel uitgroeien tot iets moois!

http://www.rijmwoorden.org/rijm.php


Gedichten.nl

De derde optie om je briljante dichtkunsten mee te perfectioneren is het rijmwoordenboek van Gedichten.nl. Deze site biedt veel resultaten en leuk is dat het ook gerelateerde zoekwoorden aangeeft. Bijv. ik koos voor het woord 'Pepernoot' en als suggesties staan dan ook 'chocoladeletter', 'stoomboot' en 'zwartepiet' aangegeven.

http://rijmwoordenboek.gedichten.nl/


Met behulp van de bovenstaande rijmmachines kun je zeker weten een goed gedicht uit je vingers kloppen. Dus erg veel succes gewenst en natuurlijk ook een prettig Sinterklaasfeest toegewenst met gedichten van de hoogste kwaliteit!

Heb je nog meer suggesties voor online rijmwoordenboeken? Laat ze weten in de comments!
Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -