Het verwijderen van apps van je Android toestel blijkt soms lastiger dan gedacht. We leggen je in dit artikel in duidelijke stappen uit hoe je het op de goede manier doet.

Waarom zou je een applicatie van je Android toestel willen verwijderen? Bijvoorbeeld omdat je ruimte wilt vrijmaken op je toestel, de app niet meer gebruikt of omdat je het niet eens bent met de privacy instellingen van een app (vaak na een update.) Zoals bij Instagram toen werd aangekondigd dat je geüploade foto's opeens ook in commercials mochten worden gebruikt. Dit is echter niet doorgegaan, maar heeft toen voor veel opschudding gezorgd. Je wilt tenslotte niet dat dat een foto van jou 's ochtends in bed wordt gebruikt voor het promoten van mannencrème met een slogan als "Zorg dat jij dit niet bent, koop merk X".
Tandwiel Icoon

Enfin, laten we maar eens wat apps gaan verwijderen. Let wel: het kan er allemaal iets anders uit zien op je eigen toestel. Dit is afhankelijk van de Android-versie en het merk toestel. De onderstaande uitleg is uitgevoerd op een Samsung Galaxy S2 draaiend op Android 4.1.2

Stap 1:
Ga naar Instellingen op je telefoon. (zie icoon-afbeelding)


Stap 2: Applicatiebeheer
Stap 2:
Scroll omlaag totdat je Applicatiebeheer, Apps of iets soortgelijks ziet. En druk erop.


Stap 3: tabblad Alles
Stap 3:
Ga naar het Tabblad 'Alles' en zoek naar de app die je wilt verwijderen of waarvan je de gegevens wilt wissen en klik deze aan. (In de uitleg gebruiken we de ING app.)


Stap 4:
Stap 4: Apps verwijderen
Zodra je op de app hebt geklikt, verschijnt er een nieuw scherm (zie afbeelding rechts). Je ziet hier de opties om de app te 'Verwijderen' of 'Gedwongen stoppen'. Verwijderen klinkt vrij logisch en betekent ook dat de app met alle opgeslagen gegevens van het toestel wordt geveegd. Wanneer je geen Verwijderen ziet staan, maar Uitschakelen, betekent dit dat deze apps niet verwijderd kunnen worden omdat het hier om voorgeïnstalleerde apps of systeem-apps gaat. Je kunt deze dan wel uitschakelen. Systeem-apps uitschakelen is op eigen risico natuurlijk.
Gedwongen stoppen kun je gebruiken om apps als het ware uit te zetten. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij apps die onnodig veel geheugen gebruiken of vastlopen (denk hierbij aan de taskmanager van Windows). Dit is geen permanente uitschakeling!

Extra opties
Verder zie je nog opties als Verpl. naar SD-kaart, Gegevens wissen en  Buffer leegmaken (Cache). Verpl. naar SD-kaart is een handige optie die je waarschijnlijk wel kunt gebruiken. Vaak is het namelijk zo dat het interne geheugen van je toestel niet heel groot is en je er een SD-kaart van 32GB aan hebt hangen. Maak er dus gebruik van en verplaats alle apps waarbij het mogelijk is naar de SD-kaart. Zo houdt je je toestel in ieder geval lekker schoon en opgeruimd. helaas werkt dit lang niet bij alle apps...
Gegevens wissen houdt in dat alle persoonlijke gegevens zoals je accounts, savegames en browsergeschiedenis van de applicatie gewist worden.
Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -