Veilig op je computer werken en op internet surfen doe je met een goede virusscanner, want ook op doodnormale websites kan je computer geïnfecteerd raken met een virus of andere malware. Echter, virusscanners zijn vaak niet het meest goedkope stukje software op de markt. Niet getreurd, want er zijn namelijk heel behoorlijke gratis alternatieven. Lees verder voor een drietal opties

Voorop gesteld: de betaalde antivirus programma's bieden meer mogelijkheden. Vaak is het zo dat de gratis varianten de basisbescherming bieden wat in veel gevallen ook wel genoeg is, maar voor de volledige bescherming zul je toch echt flappen moeten tappen.

Goed, dat gezegd hebbende. Laten we eens kijken welke gratis alternatieven geschikt zijn om je computer te beschermen.


Avast! Free Antivirus

Avast! scoort het beste van alle gratis antivirus software op het gebied van bescherming en malware detectie, aldus de test van de consumentenbond. Bovendien is Avast! een lekker snelle scanner, volgens een aantal tests zelfs de snelste gratis en belast het je systeem bijna niet. Avast! bevat zoals alle andere gratis antivirus wel reclame voor de eigen producten. Niet echt vervelend, wel een beetje hinderlijk. Grootste minpunt zijn de vervelende geluiden die afgespeeld worden bij meldingen, maar dat nemen we voor lief aangezien Avast! wel de beste bescherming biedt.

Download Avast! Free

Avira Free Antivirus

Avira Free is iets minder goed dan Avast! waar het malware-bescherming betreft. Daarentegen is Avira wel een zeer snelle scanner en belast het je systeem het minst van alle gratis antivirus. Helaas wil het graag de ASK-toolbar aan je opdringen wat ontzettend irritant is en bevat het ook reclame voor de eigen producten. Kort gezegd: de bescherming die Avira biedt is heel behoorlijk en met de reclame valt ook wel te leven. Alleen die irritante ASK-toolbar....

Download Avira Free 

AVG Antivirus FREE 2013

Van de drie gratis antivirus programma's scoort AVG het minste op de malware-detectie. Het is niet schrikbarend en zeker geen onvoldoende, maar zowel Avira als Avast! wisten meer te detecteren. AVG Antivirus vergt het meeste van je systeem ten opzichte van de bovenstaande twee scanners. Als het op de achtergrond draait zul je er niet zoveel last van hebben, maar zodra je in het programma zelf gaat zitten... dan merk je het wel goed. Een ander minpunt is dat er nogal wat rompslomp bij AVG komt, zo wil het je startpagina aanpassen, een toolbar installeren etc.

Download AVG Antivirus Free

Conclusie

Er zijn genoeg alternatieven voor een betaalde virusscanner. Zowel Avast! als Avira zijn twee bijzonder goede opties. AVG is een zeer acceptabele optie, maar moet het toch echt afleggen tegen de andere twee. Ben je er nog niet helemaal uit, probeer ze gewoon eens uit en beslis wat voor jou prettig werkt. En anders kun je altijd nog voor een betaalde optie kiezen. Zie hieronder vier virusscanners die een proefperiode van 30 dagen bieden.

Gratis proefversies

Heb je je twijfels bij de gratis antivirus programma's en wil je liever een betaalde? Probeer dan de volgende virusscanners gratis 30 dagen uit. Kijk welke goed bevalt en dan kun je deze alsnog aanschaffen.

Norton
http://nl.norton.com/downloads/

Kaspersky
http://www.kaspersky.com/nl/trials

Panda Security
http://www.pandasecurity.com/netherlands/homeusers/

G-Data
http://www.gdata.nl/thuisgebruikers.html


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -