Het is alweer de eerste vrijdag van 2013. Dat betekent: tijd voor een nieuwe App Friday. Dit keer weer drie heerlijke games om de tijd te doden voor iPhone en Android!

Een nieuw jaar en we leven nog! De doemdag-voorspellers zaten er naast, de wereld bestaat nog en er is geen zombie-apocalyps uitgebroken. Hoera! Maar omdat zombies toch nog steeds cool zijn, wel speciaal een app geselecteerd waarin zombies de hoofdrol bekleden. Daarnaast nog twee andere lekkere tijdverspillers.

Brainsss
Wat eten zombies het liefst? Tja, mensenvlees natuurlijk en de hersenen zijn een delicatesse. Brainsss dus, de game waarin je een zombie-legertje bestuurt om alle mensen in wandelende vleesklompen te veranderen.

En dat is dan ook het doel in Brainsss: de mensen in elk level te veranderen in zombies. Je begint elke missie met een handjevol zombies en stuurt ze richting mensen. Zodra ze de argeloze hapjes bereiken gaan ze vechten en veranderen ze in zombies. Zo creƫer je een grotere groep zombies om nog meer mensen te veranderen in mompelende meatbags. Maarrr.. pas op voor politie-agenten en militairen. Zij vechten terug! Dus bedenk een goede tactiek of zorg voor een groot leger en maak ze kapot!
Brainsssssssssszzzzzz!

Conclusie
Brainsss is een lekkere eenvoudige game die je even snel tussendoor kan spelen. Leuke graphics, animaties en cartoony omgevingen zorgen voor een lekker sfeertje. De simpele besturing en de korte levels zorgen ervoor dat Brainsss een lekker tussendoortje is. Kortom: leuk spelletje!

Brainsss spelen?  Android   -    iPhone


Townsmen

Townsmen is een erg vermakelijk bouw-je-eigen-stad spelletje. Zie het maar als een uitgeklede versie van Sim City e.d. Ja, er is een economie, blijheidsgraad van de bewoners, voedselbehoefte et cetera, maar echt diep gaat dat niet. Het is de bedoeling dat je gewoon een goed geoliede stad maakt en dat is erg leuk!

De speler begint met zeer klein dorpje en het is aan jou de taak om er iets moois van te maken. Bouw bijvoorbeeld een boerderij waar de boeren graan verbouwen. Vervolgens bouw je een molen om het te malen en een bakkertje om er brood van te maken. Zo kun je voorzien in de behoefte naar voedsel. Je kan ook een vissershutje of een jagershutje bouwen om vis of vlees te vergaren. Ander voorbeeld: neem de bovenstaande boerderij, maar zet een boer op het houden van schapen. Bouw een spinnerij (of in ieder geval een gebouw dat de wol verwerkt), daarna nog kledingmakers en zo kun je kleding maken voor de koude wintermaanden. Ik kan nog wel even doorgaan, maar probeer het zelf!

Maak er wat moois van!
Het leukste gedeelte van Townsmen is het scenario gedeelte. (hier kun je voor kiezen wanneer je een nieuw spel start). De speler moet dan zorgen dat het scenario goed verloopt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de voorbereidingen voor een grote bruiloft, waarbij je moet zorgen voor veel voedsel, sieraden, vermaak en kleding.

Conclusie
Townsmen is een van de leukste tijdverspillers als je van Sim City-achtige games houdt. Veel vrijheid om te bouwen wat je wilt, niet al te veel diepgang waardoor het lekker luchtig blijft en vooral gewoon lekker verslavend, omdat je nog net dat ene doel wilt bereiken. Pas wel op: want je bent er zo een uur mee bezig, terwijl je slechts 'eventjes' een spelletje wou doen.

Nieuwsgierig? Probeer de Android-versie of de iPhone-versie.


Chasing Yello
Wtf is dit voor kindermeuk, hoor ik je denken. Dat klopt stiekem wel een beetje, maar toch is het erg verslavend. Chasing Yello ziet er misschien een beetje kinderachtig uit, maar is het zeker niet. Nou ja, een klein beetje dan.. een beetje veel. En toch is het leuk!

In Chasing Yello bestuur je een klein visje genaamd... Yello. Yello is op zoek naar vrijheid. Het is aan jou de taak om de obstakels te ontwijken en je weg naar vrijheid te vinden. En pas op voor je eigenaar Mathilda, zij komt zo nu en dan met een visnet achter je staartvin aan.

Pak de sterren, ontwijk de boomstronken!
De besturing van Chasing Yello is zo heerlijk eenvoudig. Kantel je toestel naar links om naar links te gaan en kantel het naar rechts om naar rechts te gaan. Yello kan nog meer, zo kan hij/zij? ook springen en duiken. Om te springen swipe je met je duim van onder naar boven op het scherm. Doe het tegenovergestelde om te duiken.

De rivier ligt bezaaid met gouden sterren. Pak ze! Zodra je er genoeg hebt (tevens ook te verdienen door heel ver in het level te komen) kun je upgrades aanschaffen. Denk hierbij aan extra powerups die op de rivier verschijnen (zie screenshot) zoals een schildje, waardoor je een extra foutje mag maken of een magneet waardoor je automatisch alle gouden sterren in het beeldscherm naar je toe trekt.

Klinkt simpel tot nu toe he? Hmm, misschien wel een beetje te simpel... Neehoor, hoe verder je in de rivier komt, hoe lastiger het wordt. Had ik al gesproken over piranha's, hoge pilaren, Mathilda in een boot en brandende boomstronken... 

Conclusie
ChasingYello lijkt op een kinderspelletje en dat is het misschien ook wel, maar ik heb me er kostelijk mee vermaakt en makkelijk is het zeker niet!

Kan jij Yello naar vrijheid loodsen? Laat het zien op Android of iPhone.
Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -