Handschoenen uittrekken om een berichtje te versturen op je smartphone. Wat een armoe! Gebruik gewoon speciale touchscreen handschoenen of misschien wel beter nog: maak ze zelf! Alleen op eigen risico aan beginnen, crea bea's!

De winter is leuk en aardig met sneeuw, knusse avonden en feestdagen, maar voor de smartphone-gebruikers is het een hel. Probeer maar eens iets te doen op je telefoon met handschoenen aan. Dat lukt niet, he? De touchscreens van smartphones reageren namelijk op de statische energie van het menselijk lichaam. Normale handschoenen werken als een soort blokkade en geven deze energie niet door. Hierdoor kun je dus geen gebruik maken van het touchscreen als je handschoenen aan hebt. He bah!

Gelukkig zijn er genoeg slimme mensen die oplossingen bedenken voor vervelende problemen en dus ook voor dit euvel. Speciale handschoenen zijn ontwikkeld voor de moderne telefoontjes zodat je lekker met warme vingers volop kunt genieten van je 3.000 apps. Deze handschoenen kun je tegenwoordig al voor een appel en ei oppikken bij bijvoorbeeld Xenos, Hema et cetera. Online zijn er echter nog veel meer opties om smartphone-handschoenen te kopen in alle soorten, maten en kleuren.

Zelf maken?

Kun je in de winkels of online niks vinden wat uitstraalt: 'kijk mij, ik heb coole touchscreen-handschoenen!' (de meeste handschoenen geschikt voor smartphones zijn namelijk niet om aan te gluren, tenzij je van opvallende kleuren houdt..) Dan kun je er altijd nog voor kiezen om je eigen handschoenen om te toveren tot touchscreen-vriendelijke handschoenen.

Let op: Het is op eigen risico, dus misschien is het verstandig om het eerst te proberen op een ouder paar handschoenen.

Wat heb je nodig?

- Naald
- Geleidend garen (beste kans hiervoor is online kopen)
- Handschoenen

Zo doe je het:

Het enige wat je hoeft te doen, is een paar steekjes maken in de vingertoppen van de handschoen. Nnatuurlijk wel degene die je gebruikt! Zie de onderstaande video voor verdere visuele uitleg. Het geleidende garen zorgt ervoor dat de energie van je vingers geleid wordt naar het touchscreen. Vanaf nu kun je dus met je eigen handschoenen je smartphone gebruiken. Maar... wel netjes doen he!

Via Cnet

{ 2 reacties... read them below or Comment }

  1. Of bij de vingers die je gebruikt een stukje uit je handschoen knippen! Deden wij bij Dynafix (telefoon repair) met de esd-handschoenen die we aan hadden om te werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb je dan niet ontzettend last van warmteverlies via dat gaatje in je handschoen?

    BeantwoordenVerwijderen

Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -