Twitter heeft vanaf nu ook Instagram-achtige photo filters om je foto’s beter uit de verf te laten komen.

De concurrentiestrijd tussen Twitter en Instagram is deze week weer eens flink opgelaaid. Nadat Instagram afgelopen week de Twitter-integratie afstootte, is het nu de beurt aan Twitter zelf. Zij zijn nu gekomen met photo filters; je weet wel van die filters om je foto’s bijvoorbeeld een zwart-witte of een andere kekke look te geven. Waar we kennen we dat van? Oh ja, Instagram. 

De nieuwe feature is geleverd door het bedrijf Aviary, bekend van de populaire foto bewerkingsdienst ‘Photo Editing SDK’ . Een grote speler op de markt dus, maar hoe goed zijn ze nou eigenlijk ten opzichte van Instagram. Tijd om de vernieuwde Twitter-app eens te draaien.

Photo filters

Voor de filters van Twitter hoef je eigenlijk niks bijzonder te doen. Je gaat gewoon naar 'een nieuw bericht maken' en klikt vervolgens op het foto-icoon. Dan maak je een super toffe foto die je met iedereen wil delen. Zodra je de foto opslaat, opent automatisch de nieuwe filter-feature van Twitter.

1. Kies voor een automatisch bewerking met het 'toverstafje'.

Wanneer je op deze optie drukt, worden de foto's automatisch aangepast. De felle kleuren net iets feller en het contrast iets hoger zodat je foto net wat meer 'knalt'!

2. Zelf een filter kiezen.

Is de automatische bewerking niet spectaculair genoeg? Kies dan zelf een filter. (Zie screenshot rechts) Toegegeven, de filters van Instagram zijn net iets verfijnder, maar met deze nieuwe Twitter-filters kom je al een heel eind!


3. Verplaatsen en herschalen

Zodra je de best passende filter voor je kiekje hebt gekozen, kun je er nog voor kiezen om slechts een gedeelte van de foto te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld inzoomen, uitzoomen en een stukje uit de foto halen zodat je alleen het gedeelte gebruikt wat je ook echt wilt laten zien of benadrukken.

Nu wil je natuurlijk ook meteen met Twitter aan de slag om de kekke filtertjes eens te proberen. Zorg ervoor dat je de Twitter-applicatie eerst even update anders heb je nog geen toegang tot de nieuwe feature. Nog geen Twitter, maar wel geïnteresseerd? Klik hier voor iPhone en hier voor Android.

Heb je de nieuwe mogelijkheden zelf al geprobeerd? Laat jouw ervaring weten in de comments!


Via TechCrunch

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -