Google heeft er een handje van om bepaalde feestdagen of andere memorabele data in stijl te vieren. Bijvoorbeeld door het Google logo op de zoekmachine aan te kleden of een interactieve Google Doodle te maken. Bekijk hier de 10 meest populaire van 2012.

Je hebt het vast wel eens gezien, je ging naar Google.nl en het Google logo zag er anders uit dan je gewend bent. Bijvoorbeeld op Kerstmis. Het logo is dan voorzien van sneeuw, kerstbomen, pakjes en een kerstman (zomaar een gok hoor, we moeten Kerst nog afwachten). Echter, aangezien het al half december is, vond Google het wel tijd om de10 populairste Doodles van 2012 bekend te maken.


1. Google Doodle: Soccer 
Google kwam met deze Doodle tijdens de Olympische Spelen van 2012. Het leuke er van is dat je de Doodle ook kunt spelen. Bestuur de keeper (heel simpel met de vier pijltjes) en hou de ballen tegen. Proberen? Google Doodle Soccer


2. Robert Moog's 78th  birthday
Ter ere van de 78ste verjaardag van Rober Moog (uitvinder van de eerste generatie synthesizers) kwam deze Doodle tot stand. Probeer hem hier zelf uit.


3. Alan Turing's 100th birthday
Alan Turing ontcijferde codes in de Tweede Wereldoorlog en was een pionier in het beginstadium van computertechnologie. Om zijn 100ste verjaardag te vieren, bracht Google puzzel-Doodle uit. Persoonlijk snap ik er niet zo veel van, maar misschien kunnen jullie het beter. Laat het zien op deze link.


4. Halloween 2012
Elk jaar is het griezelen met Google op Halloween. Open de deuren en het zal spoken... of zoiets. Gewoon even op de link kijken. Is leuk!


5. Nemo 2012
Striptekenaar en animation-pionier Winsor McCay tekende 107 jaar geleden de eerste 'Little Nemo in Slumberland" (nog nooit van gehoord..) en om dat te vieren volgde er een hele toffe interactieve Doodle. Snel hier bekijken dus!


6. Gideon Sundback's 132nd birthday
De uitvinder van de rits heeft voor mij geen speciale reden nodig om in het zonnetje gezet te worden aangezien het toch wel een heel handige uitvinding is geweest. Knopen zijn tenslotte gewoon minder handig! Google vond zijn 132e verjaardag genoeg reden om er een Doodle aan te besteden. Jammer genoeg werkt de rits-functie niet meer... Helaas!


7. Valentine’s day 2012
Love is in the air op Valentijnsdag, althans dat was de boodschap van Google afgelopen jaar. Bekijk het mierzoete filmpje om je lekker warm van binnen te laten voelen.


8. Archery 2012
Een van de minder leuke Doodles van deze top 10. Google maakte deze om de boogschieters aan te moedigen op de Olympische Spelen in London. Geen interactie of iets.. een beetje saai dus.


9. Father's Day 2012

Helaas is deze Doodle niet beschikbaar op het moment. Het gaat uiteraard om Vaderdag. Zodra deze weer online staat, komt hij erop!


10. Peter Carl Faberge's 166th birthday

Peter Carl Fabergé is de bedenker en maker van de wereldberoemde Fabergé-eieren; je weet wel die kostbare eieren van goud en edelstenen. Google besloot hem dit jaar in het zonnetje te zetten en vierde zijn 166e verjaardag met een Doodle. Het is helaas slechts een afbeelding en er gebeurt dus weinig spectaculairs, maar wel leuk zijn de andere ontwerpen die gemaakt zijn voor de Doodle. Bekijk ze hier.

Dit was de top 10 volgens Google van 2012. Heb je nog niet genoeg gehad en wil je meer Doodles? In deze link zijn ze allemaal te vinden.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -