Opschudding in foto-filterland de afgelopen dagen. Instagram stelde in de nieuwe voorwaarden voor 16 januari 2013 dat ze het recht zouden krijgen om jouw foto’s te verkopen aan derden zoals bijvoorbeeld voor advertentiedoeleinden. Nu krabbelt Instagram echter weer terug en speelt de jokerkaart ‘misverstand’ door het juridisch taalgebruik. Wat er precies gaat gebeuren en of we er uberhaupt nog zijn op 16 januari 2013... de tijd zal het ons leren.

Ondanks het bovenstaande is het wel handig om te weten hoe je met een paar kleine handelingen al je Instagram-foto’s in 1 keer kunt downloaden en hoe je vervolgens ook je account in zijn geheel verwijdert. Dan ben je in het ergste geval toch voorbereid om op 15 januari in te grijpen en jezelf niet terug te zien op een advertentie voor vroegtijdige kaalheid.

N.B. Alles natuurlijk wel onder voorbehoud dat er op 21 december 2012 geen zombie-apocalyps uitbreekt.


Foto’s downloaden

Heb je net als ik slechts 18 foto’s op Instagram staan, dan kun je het net zo goed handmatig doen. Gewoon de foto’s naar jezelf mailen dus. Voor de wat extremere gebruikers met honderden/duizenden foto’s is er een makkelijke manier om alles in 1 keer binnen te trekken.

 Ga naar Instaport, log in met je Instagram account en klik op Start Export. De foto’s worden nu opgehaald en meteen voor je ingepakt als .zip bestandje. Zodra het exporteren klaar is, druk je op ‘Download Photos’ om de foto’s in 1 keer te downloaden. Alleen nog even uitpakken met WinZip of WinRar en je kunt al je filterfoto’s weer gebruiken als profielfoto of uploaden naar een andere dienst.

(Zoals je hebt kunnen zien op Instaport, zijn er ook al plannen om de foto’s te downloaden van Facebook en Flickr. Helaas werkt deze functie nog niet.)


Account verwijderen

Denk er nog even goed over na, want je bent echt alles kwijt als je je account verwijdert. Alle likes, comments, vrienden en ook je foto’s (maar die hebben we zojuist al in veiligheid gebracht).

Goed nagedacht? Ook over het feit dat je je account niet meer kan reanimeren en dat je de gebruikersnaam niet meer kan gebruiken wanneer je toch terug mocht komen...

Ja, zeker van je zaak? Ga dan naar de account-pagina van Instagram, log in en volg de stappen op je beeldscherm. En dat is eigenlijk alles, makkelijk!


Conclusie

De foto's van Instagram downloaden en je account verwijderen zijn binnen 5 minuten (afhankelijk van de hoeveelheid foto's...) gedaan. Dit kan je dus theoretisch gezien ook gewoon op 15 januari doen. Bovendien als je graag gebruikmaakt van Instagram, lijkt het me het meest verstandig om de situatie nog even aan te kijken. Misschien betreft het wel echt een misverstand of gaan ze er vanuit dat we op 16 januari 2013 allemaal als wandelende vleeshompen op de wereld lopen.


Via Huff Post

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -