In deze 'How to' gaan we de achtergond van Windows veranderen.

Het veranderen van de wallpaper in Windows kan op verschillende manieren. Zo kun je een afbeelding van het internet gebruiken of een foto van je eigen collectie gebruiken. Hieronder worden de twee manieren stap voor stap uitgelegd.

Optie 1: Een afbeelding van het internet als bureaubladachtergrond instellen

Stap 1. Juiste formaat afbeelding

Afbeelding 1
Zorg ervoor dat de afbeelding van het internet (bijvoorbeeld Google) van een groot formaat is. Kleine afbeeldingen worden namelijk heel lelijk wanneer ze vergroot worden tot het formaat van je beeldscherm. Op Google kun je heel eenvoudig een groot formaat opzoeken.

Ga naar Google Afbeeldingen, zoek naar datgene waar je een foto van wilt zien (in het voorbeeld gebruik ik deze Google zoekopdracht: Link.) en wijs vervolgens met de cursor op de juiste foto.

Afbeelding 2
 De foto zal als het ware omhoog komen en onderaan de foto komen dan twee dingen te staan: 'Vergelijkbaar' en 'Meer formaten'. Klik op 'Meer formaten'. (Zie Afbeelding 1)

 Er verschijnt nu een volgend scherm waarop meerdere varianten van de gewenste foto staan. (Zie Afbeelding 2). Kies het juiste formaat wat bij je beeldscherm past. Weet je dat niet, kies dan de grootst mogelijke, want verkleinen is minder moeilijk dan vergroten van een postzegelformaat.Afbeelding 3
Stap 2. De foto opslaan of instellen als bureaubladachtergrond

Bij stap 1 heb je het juiste formaat (in het voorbeeld heb ik de grootste gekozen, de foto linksboven 1600 x 1200), klik vervolgens op de foto zodat deze zich opent en het volgende scherm verschijnt. (Zie Afbeelding 3). Rechtsboven in beeld zie je nu een blokje met 'Google afbeeldingen' erboven, klik daaronder op 'Volledig grootte'. De foto wordt nu op volledige grootte getoond. (Zie Afbeelding 4)
Afbeelding 4

Afbeelding 5
Klik met je rechtermuisknop nu op de afbeelding en kies 'Als bureaubladachtergrond instellen...' (Zie Afbeelding 5) en vervolgens op 'Achtergrond instellen' (Zie Afbeelding 6). Afbeelding 6


Wanneer je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, heb je zojuist Windows voorzien van een nieuwe achtergrond.


Optie 2: Afbeelding van je computer als bureaubladachtergrond instellen

Gelukkig is deze Optie een stuk eenvoudiger dan van het internet. Zoek op je computer naar de foto of afbeelding die je als achtergrond wilt instellen. Klik met de rechtermuisknop op de foto en kies "Instellen als bureaubladachtergrond". (Zie Afbeelding 7) En dan.. oh wacht, je bent al klaar. De achtergrond is ingesteld!

Afbeelding 7

Misschien heet het iets anders, want ik werk met een engelstalige Windows 7, maar alles met Achtergrond, Bureaublad et cetera is een stap in de goede richting. Enfin, nu deze winterse boom zo snel mogelijk vervangen voor een afbeelding die wel echt mooi is. Succes!Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -