Facebook is hartstikke leuk om in contact te blijven met je vrienden, familie en kennissen, maar natuurlijk wil je wel zorgen dat niet iedereen zomaar al je informatie kan opzoeken. Met de Firefox-Addon ‘Facebook Privacy Watcher’ krijg je snel en duidelijk inzicht in welke informatie openbaar staat.

Dat Facebook al je persoonlijke informatie die je er op knalt verzamelt is algemeen bekend. Je bent tenslotte ook akkoord gegaan met de voorwaarden... Die je uiteraard hebt gelezen. Het is echter niet de bedoeling dat allemaal willekeurige mensen toegang krijgen tot informatie die je liever alleen met vrienden wilt delen. Alleen Facebook past regelmatig de dienst aan en verandert zo nu en dan ook de instellingen. Zo kan het dus zijn dat inmiddels verouderde foto’s weer openbaar staan. Misschien zijn dat nu juist wel de foto’s waarvan je niet wilt dat ze gevonden worden door bepaalde mensen bijvoorbeeld omdat je daar met een slokje te veel op staat of omdat het iets te blote foto’s van jezelf zijn.

Gelukkig is er nu een Addon voor Firefox die je binnen enkele seconden kan installeren. Met Facebook Privacy Watcher krijg je snel inzicht in de foto’s of persoonlijke informatie die je nog even moet aanpassen aangezien ze voor iedereen zichtbaar zijn.

Installeren

Om te beginnen heb je de Firefox-browser nodig voor deze Addon. Hier te downloaden. Vervolgens ga je naar deze link en klik je op Install Facebook Privacy Watcher. Daarna volg je de stappen om de Addon te installeren.

Zo werkt het
Zodra de Addon is ge├»nstalleerd ga je naar Facebook.com en log je in. Rechtsboven in beeld zie je nu het icoontje van Facebook Privacy Watcher. Klik er op en kies Activate. De privacy-instellingen van je Facebook-profiel worden nu doorzocht. Als het scannen van de Addon klaar is, kun je beginnen met de resultaten te bekijken. 

Ga bijvoorbeeld naar je persoonlijke informatie. Je ziet nu een aantal gekleurde blokken bijvoorbeeld je woonplaats in het groen en je geboortedatum in het oranje. 


Groen: Openbaar, 
Oranje: Vrienden, 
Rood: Alleen ik en 
Blauw: Aangepast. 


Wil je de instellingen veranderen klik dan op het gekleurde blok en er verschijnt een kleurenwiel, klik de juiste kleur en de instellingen zijn aangepast.


Foto’s

Op mijn Facebook-profiel bleken twee foto-albums alleen beschikbaar te zijn voor vrienden, de rest van de albums daarentegen moet ik met de hand instellen. Deze albums herken je aan het zinnetje: “Je kunt het publiek per foto instellen voor dit album”. Helaas heb ik nog geen makkelijkere manier gevonden om dit aan te passen. Zucht... Facebook. 

Addon verwijderen

De Facebook Privacy Watcher zul je niet dagelijks gebruiken, want het maakt je Facebook toch wel iets trager. Wil je het daarom weer verwijderen of uitschakelen, ga dan naar het Firefox menu (klik op ‘Firefox’ linksboven in de browser en ga naar Addons. Daar kun je de Addons verwijderen, uitschakelen of juist weer inschakelen.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -