Recipe Search van Allthecooks.com is met meer dan 150.000 recepten de perfecte Android-app voor iedereen die niet zomaar een 5-sterren menu uit zijn mouw schudt.

Koken kan, zeker na een lange dag werken, het laatste zijn waar je zin in hebt. Misschien zie je nog wel het meeste op tegen het boodschappen doen. Je staat weer in de supermarkt en loopt door de gangpaden met geen idee wat je nu weer in elkaar moet flansen. De uitkomst is dichterbij dan je denkt, namelijk in je broekzak (of tas). Je pakt je smartphone, vult in waar je zin in hebt en 'poef' er staat opeens een legio aan recepten voor je neus. Nu alleen nog even de ingrediënten in je winkelmandje gooien en afrekenen. Met de Android-app Recipe Search kan dat. Hoe prettig is dat!

Recipe Search is een soort van digitaal kookboek gemaakt door gebruikers op je smartphone. Je kunt de app passief gebruiken om recepten op te zoeken, maar je kunt ook zelf recepten of foto's toevoegen en op die manier de database uitbreiden. Om daadwerkelijk recepten toe te voegen, zul je wel een account moeten aanmaken (binnen enkele seconden gepiept, maar toch..). Ook zonder account, kun je de app in volle glorie gebruiken om snel recepten te vinden of om ideeën op te doen. Recipe Search werkt namelijk heel makkelijk, zoek bijvoorbeeld op receptnaam, ingrediënten of in de verschillende categorieën. Heb je recepten gevonden die je wilt maken, maar nu even geen tijd voor hebt? Sla ze op in My Bookmarks. Zo kun je de recepten altijd makkelijk terugvinden.

Tot nu toe horen we geen verkeerde dingen denk ik zo. Toch zijn er twee kleine minpuntjes. Niet alle foto's zien er even smakelijk uit. Smaken verschillen en in bijvoorbeeld Amerika eten ze toch heel anders dan hier. Zeker leuk voor nieuwe ideeën, maar soms toch een 'iets te ver van mijn bed-show'. Daarnaast is het zo dat de app vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar is. Dat wordt soms even zoeken naar welk ingrediënt er precies bedoeld wordt.

Conclusie

Recipe Search van Allthecooks.com is een interessante app die vast en zeker een keertje gaat proberen. Al is het alleen maar omdat je benieuwd bent naar wat anderen in de keuken laten zien of omdat je een recept hebt dat iedereen een keer MOET proberen.


Recipe Search voor Android is hier te downloaden.


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -