Sinds kort is de nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft uit: Mists of Pandaria. Deze werd door critici vol lof onthaald (zie Metacritic), maar de spelers zijn duidelijk minder enthousiast over de pandaberen en het Oosterse sausje van de game. Zij willen liever terug naar de beginjaren van WoW toen de game nog moeilijk was, de classes nog niet zo absurd overpowered waren en Azeroth niet bezaaid was met minderjarige noobs.

World of Warcraft (WoW), iedereen kent het wel of heeft er van gehoord. Gamers kennen het als de meest succesvolle MMO-game ooit waar door zo'n 10-12 miljoen spelers heel wat tijd in wordt gestoken. Niet en anti-gamers kennen WoW voornamelijk van de negatieve verhalen waarin dikke met puisten bedekte pubers zich terugtrekken in een kelderkamer om hun gehele leven in Azeroth (de wereld van WoW) door te brengen.

Zoals nagenoeg altijd ligt de waarheid in het midden, maar of je het nou triest of geweldig vindt; World of Warcraft is gewoon het neusje van de zalm op gaming-gebied. Nimmer speelden zoveel spelers gedurende een periode van enkele jaren dagelijks een spel zonder dat het ging vervelen en waarvoor ze bereid waren om maandelijks te betalen. Niet eerder was een virtuele wereld zo groot, bevolkt met duizenden mensen en was er altijd iets te doen. Ontwikkelaar Blizzard heeft geschiedenis geschreven met WoW en daar zullen gamers het bedrijf dankbaar voor blijven. Gamers zullen over een aantal jaar nog wel eens nostalgisch terugkijken op de dagen dat ze uren voor een dungeon stonden te wachten, op de eindbazen die ze met 39 andere 'nerds' naar de volgende dimensie stuurden en op de momenten dat ze voor het eerst Stranglethorn Vale betraden waar ze een urenlange gank-sessie te wachten stond.

Maar niet alle vooruitgang is goed, zo blijkt uit de meest recente uitbreiding. De fora stonden vol met klaagzangen en kritiek op Blizzard. In de ogen van de gamers van het eerste uur behoren pandaberen tot een van de taken van het WNF en mag het Oosterse sausje van WoW snel plaatsmaken voor de oude vertrouwde 'vanilla'-smaak. Toen was namelijk alles beter. Spelers hadden een handleiding van 463 pagina's nodig om de juiste talenten te kiezen, zonder de juiste tactiek hoefde je niet eens aan een dungeon te beginnen en je was wekenlang bezig om te sparen voor je epic mount.

Deze tijden zullen helaas nooit meer terugkomen, want Blizzard is een andere weg ingeslagen. De weg naar de casual gamer. Deze is namelijk lui en wil bij de hand genomen worden. Althans dat is hoe Blizzard het laat overkomen. Dus speciaal voor de WoW-spelers van het eerste uur heb ik een drietal video's gekozen om nog even met de nostalgische bril naar de oude jeugdliefde te kijken toen er nog geen overpowered classes waren, WoW nog niet bevolkt was door noobs en de bugs het spel juist leuker maakten. 

1. Tom Cruise on Bladestorm and Warriors


2. Leroy Jenkins


3. Why Reckoning Got Nerfed


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -