Sommige nummers wil je wel 1000 keer achter elkaar horen. Het maakt niet uit of het nou om Rihanna, Snow Patrol, Queen of Jay-Z gaat. Je MOET de repeat-knop blijven aanranden, maar na een tijdje is het klaar. De liefde is over en zodra het liedje wederom de gehoorbuizen kietelt, krijg je lichte braakneigingen. Natuurlijk wil je dit voorkomen en dat kan vanaf nu! Nou ja, soort van... een beetje.

De tekst van een nummer beter kennen dan de artiest zelf en die vervelende kramp in je hand door het op de repeat-knop drukken, zijn vanaf nu verleden tijd. Muziekgoeroe Paul Lamere had waarschijnlijk ook last van een beginnende handaandoening en ontwikkelde daarom een webapplicatie waarmee je je favoriete nummers oneindig kan beluisteren.Oneindig ja!

De webapplicatie getiteld 'The Infinite Jukebox' zet namelijk niet je favoriete liedje in de standaard repeat-mode, maar breekt het nummer als het ware in stukjes. Deze losse stukjes die bij elkaar passen op het gebied van stemmen, instrumenten en ritme worden met elkaar verbonden. Zodra het nummer bij zo'n stukje komt, beslist het programma om over te springen naar een ander passend gedeelte in het liedje. Op deze manier krijg je een oneindige loop zonder dat het gaat vervelen. Althans, meestal dan.


Zo’n coole applicatie vraagt natuurlijk om intens getest te worden en zodoende begon de ‘Gangnam Style-marathon’. Na zo’n tien minuten naar PSY geluisterd te hebben, komt de irritatie en begin ik al cynisch mee te zingen. Gelukkig maakt dit snel plaats voor een soort Oost-Indische doofheid die alleen doorbroken wordt door pratende huisgenoten waardoor je weer beseft dat PSY nog steeds in je oren brult. Uiteindelijk na 40 minuten non-stop Gangnam Style, gaan mijn trommelvliezen haperen en besluit ik te stoppen met de conclusie dat The Infinite Jukebox werkt. En goed ook! 

The Infinite Jukebox heeft geen enkele moeite met liedjes die van een standaard refrein zijn voorzien of een vrij simpel ritme hebben. Denk hierbij aan dance, trance, popmuziek et cetera. Het nummer zal dan gewoon naadloos eeuwig doorgaan of tot wanneer de computer het begeeft. Meer moeite heeft de applicatie met 'lastige' nummers zoals Karma Police van Radiohead. Tenzij je de laatste 30 seconden van dat nummer eindeloos perfect geloopt wil horen, zou ik die aan me voorbij laten gaan. 

Let op: The Infinite Jukebox werk ALLEEN met de Chrome browser. Vanaf nu dus nog een reden om toch eens over te stappen. Je kunt Chrome hier downloaden. Jammer genoeg werkt het (nog) niet op de smartphone. Naast Gangnam Style staan er nog een aantal andere liedjes op de website die je kunt beluisteren. Denk hierbij aan Michael Jackson en Donna Summer, maar bijvoorbeeld ook Skrillex en Daft Punk. Daarnaast zou je bovendien je eigen liedjes kunnen uploaden, maar ‘helaas’ is de site momenteel erg populair en is de upload-functie wegens overbelasting uitgeschakeld. Een oneindige Boyfriend van Justin Bieber moet tot mijn grote spijt dus nog even op zich laten wachten. Zodra de functie weer werkt, volgt er uiteraard een update. Tot die tijd vermaak je jezelf vast wel met een eindeloze versie van Adele’s Rolling In The Deep.

Update 12/05/2012Het ziet er naar uit dat de uploadfunctie weer werkt, want het uploaden van Justin Bieber - Boyfriend is zojuist gelukt!! Beluister hier het resultaat.


NB. Groot minpunt van The Infinite Jukebox is dat het ‘Don’t Stop Believin’ van Journey niet kan handelen. Dus voor de diehard-Journey-fans staat hieronder de normale versie en wel even op repeat klikken als het afgelopen is.

  
(Via: The Verge)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -