Lightsabers, Jedi’s, Siths, grote werelden, goede verhaallijnen, ruimtemissies, dungeons, player versus player en Ludlum-achtige praktijken. Star Wars: The Old Republic heeft het allemaal, maar toch werd het niet de World of Warcraft-killer die het zou moeten worden. Desondanks is het in mijn opinie wel een geweldige game die je op zijn minst moet proberen, al is het maar voor een uurtje, een dag, een weekje of misschien wel een maand. Had ik al gezegd dat het vanaf nu ook gratis is?

Star Wars: The Old Republic (SWTOR) werd door velen en mijzelf ooit aangemerkt als een potentiële World of Warcraft-beater. Nu, een maand of tien na de release kunnen we wel stellen dat het niet gelukt is. Met zo’n 1,3 miljoen SWTOR-spelers ten opzichte van de meer dan 10 miljoen van WoW zelfs verreweg van dat. Om meer spelers aan te trekken (en natuurlijk meer geld te verdienen) besloot maker Bioware dan ook om een Free-to-play-model in te voeren. Dit houdt in dat naast de gewone accounts waar je maandelijks voor moet betalen er ook een mogelijkheid is om het spel gratis te spelen. 

Voor niets gaat echter de zon op dus de gratis accounts hebben wel een aantal restricties. Gamebreakende restricties?  Ja en nee. De free-to-play-spelers krijgen toegang tot het gehele spel van level 1 tot en met 50 (het maximale level). Je kunt gewoon de gehele verhaallijn van je character spelen en genieten van het immense Star Wars universum dat Bioware heeft gecreëerd. Goed, waar zit dan het addertje. Nou ja, maak er maar 'adder' van, want eigenlijk heb je alleen volledige toegang tot laten we het de single-player noemen van SWTOR. Vvoor al het andere heb je gewoon een betaalde account nodig. Denk hierbij onder andere aan meerdere characters, ongelimiteerde toegang tot dungeons, warzones en alle crew-skills.  

Heb je echter al een SWTOR-account waarvoor je minimaal een maand betaald hebt dan val je onder een andere categorie, namelijk de 'Preferred Status'. Als je deze status hebt, heb je meer mogelijkheden dan een echte free-to-play. Zaken als meer toolbars!, minder hoge kosten om te respeccen en meer crew skills dan de gratis-account, maar nog steeds veel minder dan de betaalde accounts. Wil je niet maandelijks betalen en wel de 'Preferred Status' hebben, dan kun je ook een kleine aankoop doen, bijvoorbeeld via de Cartel Market. Zodra je dan minimaal 5 dollar uitgeeft, krijg je de 'Preferred Status'.    

Voor een uitgebreide lijst over de restricties, klik hier.

Conclusie

Het Free-to-play model van SWTOR is verre van perfect, maar eigenlijk mogen we ook niet zeuren. Gratis en voor niks kan iedereen genieten van het single-player gedeelte van SWTOR en dus heel wat uurtjes in het Star Wars universum steken. Dat je dan niet alle mogelijkheden tot je beschikking krijgt wat betreft het MMO-gedeelte moet je maar op de koop toenemen. Je kan in ieder geval een kijkje nemen en als het bevalt een maandje betalen om te kijken wat er voor de rest nog te doen is. Bevalt het echter niet, dan verwijder je het toch gewoon. Het heeft tenslotte niks gekost (op de 20GB download na).
Geïnteresseerd? Ga naar deze link !

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -