We weten allemaal dat goed eten belangrijk is, maar soms heb je gewoonweg de tijd of de zin niet om uitgebreid in de keuken te gaan staan. De uitkomst is het magnetron ei. Het is snel, simpel, voedzaam en bijkomend voordeel: de enige afwas is slechts een miezerig kommetje. Het gebruik van dit recept is echter wel op eigen risico.

Je kent het wel, zo'n situatie waarin je te druk bent om goed voor jezelf te zorgen. Het kan komen door een deadline die je moet halen of omdat er 24 andere gamers in de vorm van orcs, trollen, elfjes of gemuteerde inktvissen op je staan te wachten. Tijd om een gebalanceerde schijf van vijf maaltijd te maken is er niet, maar een korte plaspauze kan er meestal nog net van af. Om toch enkele voedingsstoffen binnen te krijgen zal ik in een paar stappen uitleggen hoe je binnen 3 minuten toch een eitje kan klaarmaken en tussendoor nog snel de nodige plaspauze kan benutten.

Wat heb je nodig:
  • 2-3 eieren
  • Peper & zout
  • Kommetje of mok
  • Schoteltje
  • Magnetron

Stap 1
Breek de eieren in het kommetje. Voeg zout en peper naar eigen smaak toe.

Stap 2
Kluts de eieren met een vork of garde.


Stap 3
Plaats het kommetje met het geklutste mengsel in de magnetron afgedekt met een schoteltje (zie foto: Stap 3)

Stap 4
Verwarm het ei gedurende 2 minuten op de standaard stand (of anders even uitvogelen wat de normale stand is bij je eigen magnetron). Kijk na de twee minuten of het ei niet meer vloeibaar is. Is dat wel het geval zet het nog een halve minuut in de magnetron.


Stap 5
Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een ei bereid in de magnetron. De laatste stap die resteert, is het opeten van het ei. Bon appetit!Nogmaals, het recept blijft op eigen risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventueel opgelopen gezondheidsperikelen.


Met dank aan G. Hoeve voor het recept.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -