De Justin Bieber fansite beheren, GTST terugkijken, de relatiecrisis van Robert Pattinson en Kristin Stewart op de voet volgen of gewoon genieten van al het moois dat Moeder Natuur ons heeft geschonken. Tijdens werktijd doet iedereen wel eens wat anders. De kunst is alleen om ervoor te zorgen dat je niet door je baas gesnapt wordt.

Ben je net ‘s ochtends aan het genieten van een welverdiende kop koffie en de perfect gebruinde rondborstige dames in bikini op je beeldscherm, komt de baas binnenlopen. Oh nee, wat nu!? Met zo’n 5 seconden de tijd en in pure paniek moet je kiezen voor A) De pc is gehackt en er verschijnen opeens allemaal schaarsgeklede dames in beeld. Natuurlijk geheel buiten jouw schuld om! B) De kop koffie in de pc leeggieten en hopen op kortsluiting C) Met één druk op de knop naar een venster gaan die wel voor het werk bedoeld is.

De kans dat optie A werkt is net zo klein als de kans dat je een hipster tegenkomt zonder iPhone. Optie B levert, mits het geslaagd is, waarschijnlijk meer problemen op dan het hebben van de dames op het beeldscherm. Het juiste antwoord is dan logischerwijs C en aangezien niemand nou eenmaal een engeltje is én de misvormde relatie van Robert Pattinson met de overspelige Kristin Stewart (Twilight) vele malen belangrijker is dan je werk, wil jij die knop nu ook hebben. 

Wie volgt deze 'soap' nou niet

Hoe kom je in het bezit van dit handige hulpmiddel om nog beter je werk te faken?

Voor de 'Oh sh*t!'-knop heb je Chrome nodig. Eerst downloaden dus! Vervolgens ga je naar deze link - PanicButton . Daar klik je op 'Toevoegen aan Chrome'. Gefeliciteerd! Je bent nu in het bezit van de Panic Button.


Zo werkt het

Rechtsboven in beeld te vinden
 Rechtsboven in de Chrome-browser zie je vanaf nu het rode icoontje van de Panic Button (zie afbeelding hiernaast). Zodra je er op klikt, opent een nieuw venster en worden alle andere vensters als het ware verstopt achter het nieuwe venster. Met slechts 1 klik is je beeldscherm dus weer helemaal 'schoon' wanneer de baas onverwachts langskomt. Is hij weer weg om veel belangrijkere dingen te doen, tover je gewoon met 1 druk op de knop weer alle vensters tevoorschijn.

Je kunt de knop ook nog naar eigen smaak aanpassen. Stel bijvoorbeeld een andere hotkey in (F4 is de standaard). Wil je in plaats van een blanco pagina een andere pagina tevoorschijn toveren? Kies dan een pagina die je veelvuldig nodig hebt op je werk bij 'Stel een veilige pagina in:'. Voor degenen die echt paranoïde zijn, kun je ook na het activeren van de knop het icoontje verbergen. Echter heb ik nog geen makkelijke manier gevonden om de oude tabbladen dan weer snel te openen aangezien je daarvoor op de knop zelf moet klikken. Klein minpuntje dus.


De 'Oh sh*t'-knop kan het leven op het werk dus een stuk relaxter maken. Jij kunt lekker van je serie of natuurschoon genieten en de rest van kantoor denkt dat je zo zit te zweten omdat je die deadline moet halen. Weten jullie nog meer tips en trucs om werk ontwijkend gedrag in goede banen te laten verlopen? Laat het weten in de comments!


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -