De Angry Birds-serie wordt uitgemolken op een manier die je doorgaans alleen na twaalven in 18+ filmpjes ziet. Zo verschenen in navolging van het origineel al Rio, Seasons en onlangs nog Space. Ik noem bewust Bad Piggies niet, omdat ik vind dat de plank daar niet alleen is misgeslagen; de spijker penetreerde ook nog eens de duim en zorgde voor een helse en vooral pijnlijke ervaring. Enfin, gamestudio Rovio brengt ons nu het jongste telg in de reeks: Angry Birds Star Wars. Met Luke Skywalker en Han Solo aan de zijde van de boze vogels kan het dit keer niet misgaan, toch?

Verwacht in Angry Birds Star Wars geen radicale veranderingen, want die zijn er namelijk niet. Het is nog steeds de bedoeling dat de speler een handjevol olijke vogeltjes afvuurt om zo een zootje groene biggetjes de eeuwige jachtvelden in te sturen. Toch voelt de Star Wars-versie fris, beter en completer aan dan voorgaande delen.

Het verhaal is namelijk voor het eerst ook echt boeiend, de aankleding van de game (geheel in Star Wars-stijl) is veel beter en er zitten een aantal kleine toevoegingen bij die de gameplay ten goede komen. Zo is de rode vogel niet langer meer de dode mus die enkel afgevuurd kon worden. Hij is nu voorzien van een Luke Skywalker uiterlijk, maar veel belangrijker is dat er nu een lightsaber in zijn handen is gedrukt. De lightsaber dient niet alleen voor het esthetisch genot, het heeft daadwerkelijk een functie. De speler kan, terwijl de vogel op zijn doel afgaat, eenmalig met de lightsaber slaan om zo hinderende muren/blokken/biggen kapot te maken. Maar leuker zijn eigenlijk de Jedi-vogel om het zo maar te noemen die eenmalig force power kan gebruiken en de Han Solo-vogel die lasers kan schieten. Ook de gehele sfeer van het spelletje voelt beter aan dan eerdere edities. De omgevingen zijn beter vormgegeven met een zeer scherp oog voor detail, de levels zijn interessanter, de vogels en biggetjes zijn voorzien van kostuumpjes en van de muziek krijg je dit keer niet spontaan bloedende oren.


Conclusie
Vergeet de eerdere spin-offs, die waren gewoon niet zo leuk. Net als de in de intro genoemde filmpjes, is Angry Birds Star Wars zeker niet vernieuwend, maar is het stiekem best wel leuk en dat is tenslotte waar het om draait. Nou ja, dat en dat de treinreis niet zo gloeiend lang meer lijkt te duren.

Downloaden:
Let wel even op dat Angry Birds Star Wars tussen de 20 en 40mb is, groter dan een foto op WhatsApp dus. Zit je verbonden aan een abonnement met niet al te veel internet, even downloaden met wifi dan!


Android

iPhone

Windows Phone

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Mogelijk gemaakt door Blogger.

- Copyright © Geek Me Out -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -